Feshane'de sergilenen heykelin tahrip edilmesine protesto

0

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "Artİstanbul Feshane" adıyla yeniden açılan Feshane'de sergilenen heykele yönelik saldırı protesto edildi.

Artİstanbul Feshane' adıyla, restore edilerek yeniden açılan Feshane'deki 'Ortadan Başlamak' sergisinde yer alan bir esere dün kimliği belirsiz bir kişi yere düşürerek zarar verdi. İBB'den edinilen bilgiye göre, güvenlik ekiplerinin müdahale ettiği kişi hakkında İBB tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Sergide eserleri yer alan sanatçılar, Eyüpsultan'da bulunan Feshane'deki sergi alanında basın açıklaması yaptı. Eserin, heykeltıraş Gönül Nuhoğlu'na ait olduğu öğrenildi.

Basın açıklamasında konuşan sanatçı Feyyaz Yaman, "Biz artık bu mekanlarda sanat olarak kalıbımıza sığamıyoruz, bunun coşkusu ve özgüveni içerisindeyiz. Ama şimdi, bu özgüveni kırmak dağıtmak ve demorilize etmekadına birtakım müdahalelerle karşı karşıya kalıyoruz. Önceki gün heykeltıraşlarımızdan Gönül Nuhoğlu'nun keçi heykeline daha önce provoke edilen satanist yakıştırmasıyla bir müdahalede bulunuldu ve tahrip edildi. Bizim muhatabımız oradaki kullanımlı aktör faillerin kendi kimlikleri asla ve asla olmayacak. Biz olayın bilincindeyiz ve farkındayız. Sanatı şu anda başka amaçlar doğrultusunda manipüle etmek isteyen ve sanatın bütün modern sanatların, en büyük itici gücü olan kendini de toplumu da eleştirme alışkanlığını ortadan kaldırmak istenen eğilimlere asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)