Kolezyum’un Duvarına İsim Kazıyan Turist Aranıyor

0


 İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Kolezyum’un duvarına kendisinin ve sevgilisinin ismini kazıyan turist, polisler tarafından aranıyor.



İtalya’nın kültür ve turizm bakanlığı, geçmişte ağır para cezalarıyla sonuçlanan bir suç olan Roma’daki Kolezyum’un duvarına isim kazırken görüntülenen bir turisti tespit edip cezalandırma sözü verdiler.


Olayın videosu, Romalıların bu sezon rekor sayıda turist akınından şikayet etmeye başladıkları bir dönemde sosyal medyada yayıldı.


İngilizce konuşan bir adamın Cuma günü yaklaşık 2000 yıllık anıtta bir anahtarla “Ivan + Hayley 23” yazısını bir tuğlaya kazıdığı kaydedildi.


Videoda kimliği henüz belirlenemeyen zanlı arkasını dönüyor ve bir görgü tanığı sırıtarak şöyle soruyor: “Ciddi misin?”


İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano videoyu paylaşarak, “bir turistin nişanlısının adını kazımak için dünyanın en ünlü yerlerinden biri olan Kolezyum’u tahrif etmesinin çok ciddi, değersiz ve büyük bir kabalık işareti” olduğunu söyledi.


“Bunu kim yaptıysa umarım tespit edilir ve yasalarımıza göre cezalandırılır.”


Turizm Bakanı Daniela Santanche ayrıca turistin “yaptığı hareketin ciddiyetini anlaması için” yaptırım uygulanmasını umduğunu söyledi. İtalya’nın kültürüne ve tarihine saygı gösterilmesi çağrısında bulunarak, “Ülkemizi ziyaret edenlerin bu şekilde davranma konusunda özgür hissetmelerine izin veremeyiz” dedi.


Suçlu bulunursa, adam en az 15.000 € para cezası ve hatta olası bir hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)