5. Bosna Sancak Kültür Günleri (2-9 Kasım 2023)

0

 

5. Bosna Sancak Kültür Günleri, 2-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Pera Müzesi ve Metrohan’da gerçekleşiyor. Bosna Hersek’in Sancak bölgesini onurlandıran etkinlik, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ile Türkiye Bosna Sancak Derneği iş birliğiyle düzenleniyor. Sanat yönetmenliğini Azra Tüzünoğlu’nun üstlendiği etkinlik, konserlerden sergilere, konuşmalardan film gösterimlerine kadar geniş bir program sunarak Bosna-Sancak ve Türkiye arasındaki kültürel ve sanatsal bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.

Etkinliklerin başlangıcı, Clarissa Thieme & Hamdija Kreševljaković Arşivi ve Nihad Kreševljaković iş birliğiyle düzenlenen "Sjećaš li se Sarajeva – Saraybosna’yı Hatırlıyor musun?’’ adlı serginin, Metrohan’daki açılışıyla yapıldı. Sergi, Saraybosna kuşatma altındayken 1992-1995 yılları arasında el kameraları ile çekilen amatör videolardan oluşan 4 bin saatlik bir sivil video arşivini içeriyor. Daha önce Berlinale, NBK, Haus der Kulturen der Welt ve Savvy Contemporary gibi önemli kurumlarda sergilenen eserler, 31 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Ayrıca, Saraybosna Filarmoni Orkestrası, 11 Kasım günü saat 20:00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda "100. Yılların Buluşması" adlı özel bir konserle izleyicilerle buluşacak. Mihnea Ignat yönetimindeki 78 müzisyen, Dino Rešidbegović, Avdo Smailović, Nikolai Rimsky-Korsakov ve Cemal Reşit Rey'in eserlerine yer verecek.

Pera Film iş birliğiyle düzenlenen "Zamanın İzleri" adlı program ise Bosnalı ödüllü yönetmen Pjer Žalica'nın beş filminden oluşan seçkiyi 19 Kasım’a kadar film severlere sunacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)