Cumhuriyetin Yüzü Adlı Sergi Ziyarete Açıldı

0

 

 Borusan Kocabıyık Vakfı, Erken Cumhuriyet Dönemi'nde gerçekleşen çok boyutlu toplumsal dönüşümün kültüre, sanata ve sosyal yaşama olan etkilerini gözler önüne seren 'Cumhuriyetin Yüzü' sergisini 1 Kasım'da Galataport O2 Blok'ta ziyarete açtı. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak düzenlenen sergi, 1922-1942 yıllarına odaklanıyor ve Erken Cumhuriyet Dönemi'nin edebiyat, plastik sanatlar, müzik, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinlerine ve toplumsal yaşama bakışını yansıtıyor. Sergi, 3 Mart 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak "kuruluş, kurtuluş" temalarına vurgu yapan sergide, Salt, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İBB, Kültür Bakanlığı Film Arşivi, Yapı Kredi Tarihi Arşivi, Semiha Berksoy Opera Vakfı, İnönü Vakfı gibi kültür sanat kurumları ile galeriler, kişisel arşivler, vakıflar, araştırma merkezleri, resmi arşivler ve üniversitelerin koleksiyonlarından 500'ü aşkın orijinal ve dijital eser, belge ve efemera yer alıyor. Serginin küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar üstlenirken, proje danışmanlığını Prof. Dr. Haluk Oral yapıyor. Sergi tasarımını ise PATTU üstlenirken, yönetmenliğini Selçuk Metin'in üstlendiği bir belgesel film de sergi kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

 


Borusan Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sergiyi, 'Bu memlekete gönül borcum var, hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım' anlayışını benimseyen babam, Kurucu ve Onursal Başkanımız merhum Asım Kocabıyık'ın emaneti, kurumsal değerlerimiz ve Borusan Kocabıyık Vakfı'nın toplumsal katkı alanlarını yansıtacak şekilde oluşturduk. Yeni nesillere ilham vereceğini umduğumuz bu kıymetli projeyi gerçekleştirmemize katkıda bulunan destekçilerimize, iş ortaklarımıza ve Vakfımızın tüm iş birimlerine teşekkür ederim." Cumhuriyetin Yüzü, Salı-Pazar günleri 11.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)